Online leeromgeving

Nu er ineens grote behoefte is aan sites en software waarin online kan worden lesgegeven ben ik begonnen een aantal producten te evalueren en uit te testen. Ik heb gekeken naar Jitsi, naar OpenEDX, naar Moodle, naar BigBlueButton. Moodle is een eenvoudig te gebruiken lesomgeving met naar ik kan beoordelen genoeg functies om lessen voor te bereiden. BigBlueButton is een videoconferencing omgeving die stabieler is dan Jitsi en die afgesloten kan worden zodat je alleen je eigen leerlingen in de les hebt. BigBlueButton is te integreren met Moodle, waardoor je vanuit een les de video met de leerlingen (of anderen) kunt starten. Ik heb een server ingericht waar je dit kunt uitproberen. Stuur me een email en ik stuur je de gegevens om een account aan te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s