Online onderwijs demo server

We hebben een demo site ingericht waar je onze online lesomgeving kunt uitproberen. We hebben deze lesomgeving op een server ingericht voor gebruik door scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. We gebruiken open source software om de kosten laag te houden, om aanpassingen en toevoegingen te kunnen doen voor bijvoorbeeld specifiek de Nederlandse situatie of voor een school of groep scholen, en om vast te kunnen stellen dat de privacy van betrokkenen is gewaarborgd.

De site gebruikt Moodle, dat gebruiken scholen ook, en voor videoconferencing BigBlueButton. BigBlueButton is geïntegreerd in Moodle, dus je kunt bij een les aangeven dat je BBB erbij wilt gebruiken, dan krijgen leerlingen vanzelf een “join” button om in de videoconference mee te doen. In Moodle kun je content aanmaken in diverse formaten, en content uploaden als video’s en presentaties. Ik zal dat elders op deze site in meer detail uitleggen.

De site draait op moodle.hetnet.org, als je het wilt bekijken kun je me een email sturen dan activeer ik een account voor je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s