Help

Er zijn allerlei tutorials voor Moodle, ik geef hier wat tips hoe je eenvoudig aan de slag gaat. Ik hou me aanbevolen voor mensen die meer ervaring met Moodle hebben dan ik, ik kan alle hulp gebruiken.

Als je naar “site administration” gaat, naar “courses”, dan “manage courses and categories” (ik zoek nog uit hoe ik alles in het Nederlands krijg) dan kun je daar een nieuwe cursus aanmaken. Je kunt ook eerst een nieuwe categorie aanmaken waaronder je cursus valt. Ik heb als voorbeeld een categorie “Aardrijkskunde” gemaakt en daaronder een cursus “Midden Amerika”. Ga je naar die cursus toe, dan heb je links een menu waarin staat “Participants”, klik je daarop dan zie je rechts in het scherm een tandwieltje (“settings”) en als je daarop klikt kun je groepen aanmaken. Ik denk dat je die kunt gebruiken voor klassen, of groepjes in de klas, of leerjaar, of welke groep dan ook. Dan met “enroll users” (opnieuw, vertaling moet nog) kun je leerlingen toekennen aan een groep en aan een les. Vergeet als je leerlingen aan een groep toevoegt niet op het save tekentje te klikken, dat zit half verscholen onder de dropdown.

Je kunt discussion topics toevoegen als het een social cursus is, of topics als het een topics cursus is.

In een les zie je rechts “add activity”, daar kun je bijvoorbeeld videoconferencing toevoegen aan de les. Dan krijgen alle leerlingen een “join” button en krijg je ze allemaal in beeld.

Wil je BigBlueButton uitproberen dan kun je op bbb.hetnet.org een account aanmaken (“signup”) en mensen uitnodigen voor je video conferentie.